Angostura 1919

Angostura 1919

Το Angostura 1919 είναι ένα πολλαπλά βραβευμένο ρούμι, ειδικά αναμειγμένο προς τιμήν της χρονιάς της ανάπτυξης της βιομηχανίας του ρουμιού, στο Trinidad και το Tobago και κατ’ επέκταση στην Καραϊβική. Μετά από μια φωτιά το 1932, που κατέστρεψε τα αποθέματα ρουμιού της κυβέρνησης, ο Μaster Βlender των αποστακτηρίων Fernandes Distillers, J.B. Fernandes, αγόρασε τα καψαλισμένα βαρέλια, ανακαλύπτοντας πως είχαν γεμιστεί το 1919.Αυτό το πολύτιμο εύρημα, που είχε ωριμάσει για 13 χρόνια, ονομάστηκε “1919 Aged Rum”. Έκτοτε παράγεται με τον ίδιο τρόπο: με υψηλής ποιότητας μελάσα, με συνεχή απόσταξη και ωριμάζοντας σε καψαλισμένα δρύινα βαρέλια bourbon. Το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό χρυσό ρούμι απαράμιλλης γεύσης.